Referenssit

MÜNCHNER VERKEHRSGESELLSCHAFT (MVG)

Raitiovaunuverkosto on miljoonakaupunki Münchenin julkisen liikenteen tärkeä ja keskeinen osa. Yli yhdeksänkymmentä raitiovaunuyhdistelmää ajaa kolmellatoista linjalla n. 80 km:n pituisella rataverkostolla. Ne kuljettavat vuosittain yli 110 miljoonaa matkustajaa.

Münchner Verkehrsgesellschaft, MVG, käyttää Haulerman-kuormanostinta raitiovaunujen rataverkoston huollossa ja ylläpidossa. Siellä missä kiskot haarautuvat, on kiskojen väliin upotettuna sähköhydraulinen vaihteensiirtomoottori, joka kääntää kiskovaihteen haluttuun asentoon. Vaihteensiirtomoottori on 120 x 90 x 45 cm kokoinen teräslaatikko, joka painaa 210 kg. Näitä vaihteensiirtomoottoreita vaihdetaan ja huolletaan säännöllisesti käyttöaikataulun mukaisesti. Haulerman-kuormanostimella varustettu MB Sprinter -pakettiauto mahtuu raitiovaunujen ajojohtimien alle ja kiskojen väliin helpottaen vaihteensiirtomoottoreiden vaihtoa merkittävästi. Toimenpiteistä vastaava osasto on oman huoltoautonsa ansiosta myös riippumaton muiden osastojen hallinnoimasta kalustosta, joilla nostot aiemmin tehtiin. Kyseisessä huoltoautossa on myös aina valmiina ehjä vaihteensiirtomoottori yllättävien vikatapausten varalta:

Haulerman-kuormanostimen avulla MVG pystyy huolehtimaan raitiovaunujen rataverkoston vaihteensiirtomoottoreiden vaihdoista turvallisesti, tehokkaasti ja ennen kaikkea ympäristöystävällisen joustavasti niin, ettei työmaalle tarvitse lähteä turhan suurella kalustolla.