Yrityksestä

Idea pakettiautoon asennettavasta nostimesta syntyi Raimo Kiviniemen “jouduttua” sattumalta metalliverstaansa (www.turunteraskaluste.fi) kaasupullojen täyttömatkalle joitain vuosia sitten. Painavat kaasupullot ovat hankalia käsiteltäviä, ja työtapaturmariski on suuri. Markkinoilla ei ollut toimivaa tuotetta helpottamaan ko. ongelmaa, joten apuvälineen suunnittelu ja valmistus jäi yrityksen omille harteille, muun työn lisäksi.

Parin toimivan prototyypin jälkeen otettiin rohkea askel eteenpäin. Tuote, joka on jo usean vuoden ajan helpottanut Haulerman-kuormanostimen kehittänyttä yritystä, päätettiin tuoda muidenkin saataville. Tuotekehitykseen ja suunnitteluun palkattiin joukko ammattilaisia, joiden avulla on päästy pisteeseen, jossa voidaan todeta Haulerman-kuormanostimen olevan suomalaisen osaamisen, tuotekehittelyn ja käytännönläheisen teollisen muotoilun patentoitu yhdistelmä.

Tuotteen kehittämiseen on paneuduttu huolellisesti, ja kaikki pienetkin yksityiskohdat on pyritty huomioimaan luotaessa mahdollisimman monikäyttöistä apuvälinettä moneen tarpeeseen.

Ensimmäisen tuotantosarjan kanssa osallistuttiin rohkeasti Hannoverin Hyötyajoneuvomessuille syksyllä 2014, ja vuoden 2015 aikana ensimmäiset Haulerman-kuormanostimet asennettiin käyttäjien pakettiautoihin Saksassa ja Suomessa. Samaan aikaan valmistauduttiin kuumeisesti tulevaisuuteen kehittämällä alihankkija-, toimittaja- ja kumppaniverkostoa sekä kokoonpanon ratkaisuja. Tähän asti Haulerman-liiketoiminnan toteuttaja oli A. Kiviniemi Oy.

Loppuvuonna 2015 perustettiin operaatiota toteuttamaan Haulerman Oy vastaamaan pelkästään Haulerman-tuotteista.

PERINTEISTÄ VOIMAA TAUSTALLA

Aake Kiviniemi perusti Teräsköysipunomo A.Kiviniemen vuonna 1946 23-vuotiaana. Tästä sai alkunsa perheyritys, joka on nyt kasvanut kolmen yrityksen ryhmäksi. Alusta lähtien johtotähtenä on aina ollut kokonaisvaltainen korkea laatu. Haulerman Oy:n lisäksi yritysryhmään kuuluvat A. Kiviniemi Oy (kiinteistöyhtiö) ja Turun Teräskaluste Oy (mm. laivateollisuuden ja vientihankkeiden alihankkija).

Yritykset ovat kaikki Raimo Kiviniemen ja hänen perheensä omistuksessa.